6 Şubat 2021 Cumartesi

THE GLORY OF tahin


Artık tatildeyim ya, sürekli bi ‘yiii haaa yiiiiii’ hâlindeyim. Allah sonumu hayreyleye. Bu ara iyicene tahine düştüm. ‘Tahin seni çağırıyooo’ kavimler göçü ateşi mi, nedir laa bu??? Hele ki ceviz ve hamurla yan yana geldiler mi, veryyy bombastik bi hâl alışının hastasıyım. Ezelden beri. 

Yemek ve kadın ilişkisi söz konusu olunca, hatun kısmısı 3’e ayrılır cânım blog; uzmanlar, kotaranlar ve sefiller. Ben, oklavayı hamur açmak için değil de, omurga açmak için kullanan bi hatun kişisi olarak malesef uzmanlar kategorisinden değilim. ‘Bi mantı açiiim’, ‘bi börek açiiim’ olmadı ‘serçe parmaktan hâllice bi yaprak sariiiim’, yok ‘hadi dolma dolduriiim’ hatunu hiç olamadım. O gelenekten gelmiyorum. Ama iyi kötü bi sofra kurabilir, günü kurtarabilirim. Gerektiğinde dumanı üstünde tüten bi çorba, düzgün bi salata, kıvamında bi pilâv ve bi ana yemek çıkarabilecek teorik zeminim ve el becerim vardır. 

Bir kaç tane, gerçekten güzel yapabildiğim spesiyallerim üzerinden yürüyorum. Naapim?!  Öyle olunca bu hatun taifesi içinde, sanırım kotaranlar ile sefiller arasında bi yerdeyim. Aç kalmam, aç da koymam evelallah! Ama bu hamur açma mevzuu başka, bir el yordam lover işi. Benim harcım değil aga. Verecen anne, hala, teyze eline, canına okuyacak! 

O yüzden bu yukardaki görselde gördüğün el ile şekil vermeceli, tahinli çöreği ben yaptım. ‘Dolana ay dolana, dolana yar dolana’ şeklinde konumlanmış yapısı itibarıyla zaten hep çekici olmuştur benim için. Havalı duruyoo bi kere dosta düşmana karşı! Güzel bi ikrâmlık. Sarmal ruh haliyeti sebebiylen, içten dışa doğru yumuşaklığı artan, yedikçe güzelleşen bi çörek ayrıcana! 

Yeni bi târif daha edindim ama bi uzay mekiği inşâası kadar zor geldi bu sabah okuyunca. O yüzden, yine hep bildiğim usül ve târifle yaptım. Zaten riske de atamazdım çünkü başına geçerken asıl motivim uzmanlar kategorisinden karşı komşumun içli köfte tabağını boynu bükük geri göndermemekti. Üstümde baskı oluşturuyordu kaç gündür. Yemesi güzeldi ama o uzman tabağı yükünün altında ezildikçe ezildim valla, blog. Öle bööle diil. Ahh buuuu banaaa ağıııır geleeen yükleeer yok mu, Sago Reyiz. Beni en iyi sen anlarsın.

Tahin, hamur ve ceviz mutfaklardan ırak olmaya! 

3 yorum:

  1. Çaylak yazılarınla günümü güzelleştiriyorsun. Tatil hem sana hem biz okuyuculara yaradı:)
    Kelimeleri kullanma tarzına bayılıyorum.
    'yiii haa yii' modu en sevdiğim mod. Ben de bir süredir bu moddayım. Güzel bir mod ama tehlikeli.
    Akademisyenleri sert, suratsız bilirdim. Yargılarımı yıktın, hem akademisyen olup hem nasıl bu kadar eğlenceli olabiliyorsun. Ya da acaba bu eğlenceli hallerin yorgunluğunu gizlediğin bir örtü mü???
    Her ne olursa olsun bayılıyorum yazılarına ve sana 💐

    Çok çok sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Şaka mi bu son 4 günde 3 yazı?Umutsuzca girip bakmıştım oysa Haftasonu sürprizi oldu valla! Hepsi birbirinden eğlenceli :))) UFO çarpışması içimi burktu dönem ödevi kapağın çok hüzünlüydü dün sen cipsi gömüklerken ben de yanındaydım sanki Ferdi Baba yürek dağladı. Bugün tahinli çöreği yoğururken bende mutfağındaydım. Çok samimi yazıyorsun.Böyle kendine alıştırıp sonra kayıplara karışırsan bak sonra çok özleriz 🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eeee olmadi simdi bu biri yer biri avcunu yalar oldu tarifini ekleyeverseydin bari bi zahmet :)afiyet olsun cancağzim yarasin.

      Optum

      Sil